miercuri, 2 mai 2012

Dialogul cu Tata

In aceasta meditatia as dori sa constientizam importanta dialogului cu Tatal nostru. Ne vom axa pe versetele 4 si 5 din Psalmul 23.
4: "Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie."
In acest verset, ca si in versetul care va urma, putem observa dialogul dintre David si Domnul (Pastorul). La fel ca David si noi avem nevoie sa stam de vorba cu Dumnezeu. Cum facem asta? Prin rugaciune. Lui putem sa ii spunem cele mai mici si neinsemnate lucruri, asa cum un copil sta de vorba cu tatal lui. Daca privim la copii putem observa ca ei se bazeaza pe tata si pe mama pentru orice lucru, apeleaza la ei, de multe ori, si pentru lucrurile pe care le-ar putea face singuri. La fel, si Dumnezeu asteapta de la noi sa ne incredem si sa ne bazam pe El in toate lucrurile si sa aducem la cunostinta Lui toate framantarile noastre (nu pentru ca El nu le-ar sti). El cunoaste si numarul de fire de par care ne cad, cu atat mai mult va fi interesat de trairile noastre, de fricile, de sentimentele noastre, de probleme noastre, si lista poate continua.
Multi crestini poate se asteapta ca daca sunt copii ai lui Dumnezeu sa nu mai treaca prin probleme, necazuri. Sau poate unii crestini care au incercari in viata lor sunt apostrofati de cei din jur cu urmatoarele cuvinte: "de ce lasa Dumnezeu in viata ta necazuri daca esti pocait?". Daca privim in Biblie nu vom gasi nicaieri un verset in care Dumnezeu sa ne promita drum cu flori sau mai bine zis o viata in roz, dimpotriva Domnul Isus spune: "In lume veti avea necazuri, dar indrazniti caci Eu am biruit lumea". Chiar daca Dumnezeu nu ne-a promis o viata in roz, totusi avem promisiunea ca atunci cand trecem prin necazuri El este langa noi.
Atunci cand trecem prin anumite incercari, probleme suntem tentati sa ne gandim "unde este Dumnezeu?", raspunsul il gasim in versetul de mai sus: "Tu esti cu mine". Aceste cuvinte trebuie sa fie o incurajare pentru noi, pentru ca daca stim ca nu suntem scutiti de necazuri, avem siguranta ca Domnul este langa noi si cu noi, de aceea nu trebuie sa ne fie teama de niciun rau. "Toiagul" este o arma de aparare sau de pedepsire care simbolizeaza taria, puterea si autoritatea lui Dumnezeu. "Nuiaua" este folosita sa aduca o oaie aproape de pastor, sa o calauzeasca pe calea dreapta, sau sa o scape de necaz. Toiagul si nuiaua lui Dumnezeu ne asigura  de dragostea si calauzirea lui Dumnezeu in vietile noastre.
Dumnezeu asteapta sa stam in legatura cu El si in bucurie ca si in necaz, doar de la El primim putere sa trecem prin toate circumstantele vietii.

5: "Tu imi intinzi masa in fata potrivnicilor mei; imi ungi capul cu untdelemn, si paharul meu este plin de da peste el".
Dumnzeu este descris ca Cel  care se ingrijeste de nevoile mele in mijlocul fortelor raului care incearca sa nimiceasca viata si sufletul meu. Confruntat zilnic cu Satana eu sunt aprovizionat cu suficient har pentru a trai si a ma bucura de prezenta lui Dumnezeu. Sangele lui Hristos ne ocroteste si ne da pace.

Rugaciunea este un lucru esential in viata unui credincios. "Cereti si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide;"

"Rugati-va neincetat!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu