marți, 8 mai 2012

Bunatatea si indurarea Domnului

Meditatia de azi se bazeaza pe ultimul verset din Psalmul 23, respectiv versetul 6.
Psalmul 23:6 "Da, fericirea si indurarea ma vor insoti in toate zilele vietii mele, si voi locui in Casa Domnului pana la sfarsitul zilelor mele".
Sunt fericit! De ce? Pentru ca am parte de indurarea Domnului in fiecare zi. "Indurare" inseamna iubirea si bunatatea fidela a lui Dumnezeu. Alaturi de Pastorul care ne insoteste in pribegia vietii, vom primi permanent ajutor, bunatate si sprijin. Indiferent de ceea ce se intampla, putem sa credem ca Dumnezeu, Pastorul, conduce toate lucrurile impreuna spre binele nostru. (Romani 8:28 "De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celorce sunt chemati dupa planul Sau.", Iacov 5:11 "Iata, noi numim fericiti pe cei ce au rabdat. Ati auzit vorbindu-se despre rabdarea lui Iov, si ati vazut ce sfarsit i-a dat Domnul, si cum Domnul este plin de mila si de indurare.", Plangerile lui Ieremia 3:22, 23 "Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit, indurarile Lui nu sunt la capat, ci se innoiesc in fiecare dimineata, Si credinciosia Ta este atat de mare! ").
Intreaga noastra relatie cu Dumnezeu se bazeaza pe caracterul Sau, pe bunatatea Lui, pentru faptul ca a avut mila de noi. Nimic din toate acestea nu sunt meritul nostru. Toate vin de la El, pentru ca ne-a acordat indurare, pentru ca este bun. Sa nu uitam niciodata lucrul acesta! De aceea „in El” ne gasim fericirea si implinirea. Suntem siguri de iubirea Sa pentru noi. Suntem siguri de harul Sau. Suntem siguri ca fericirea si indurarea ne vor insoti in toate zilele vietii noastre”. Slavit sa fie Domnul Dumnezeul nostru.
Atunci cand auzim despre anumite dezastre care se intampla in lumea aceasta (ex: caderea turnurilor gemene, cutremure mari) poate suntem tentati sa ne gandim ca sunt pedepsiti de Dumnezeu, erau foarte rai, pacatul lor a ajuns la culme, iar daca noua nu ni s-a intamplat nimic poate ne gandim ca suntem mai buni decat acei oameni care au trecut prin acele dezastre. Adevarul nu este acesta. Daca Dumnezeu nu a trimis inca nicio nenorocire peste noi, sau nu atat de grava ca in alte parti, este datorita dragostei Lui si a indurarii care ne-o arata, asta ar trebui sa ne faca sa ne punem un semn de intrebare, sa ne determine sa ne evaluam viata, sa cerem iertare lui Dumnezeu, sa ne intoarcem la El.
Ca si exemplu luam un pasaj din Biblie din Luca 13:1-5
  1. În vremea aceea au venit unii şi au istorisit lui Isus ce se întâmplase unor galileeni, al căror sânge îl amestecase Pilat cu jertfele lor.
  2.   „Credeţi voi”, le-a răspuns Isus, „că aceşti galileeni au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi galileeni, pentru că au păţit astfel?
  3.  Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.
  4. Sau acei optsprezece inşi, peste care a căzut turnul din Siloam şi i-a omorât, credeţi că au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi oameni care locuiau în Ierusalim?
  5. Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.”
Acest pasaj ne trage un semnal de alarma sa nu fim aroganti, sa nu ne consideram mai buni decat cei care trec prin diferite probleme ci faptul ca inca noua ne merge bine sa ne indemne sa ii multumim lui Dumnezeu, sa fim recunoscatori si sa ne cerem iertare pentru pacatele noastre.


In ultima parte a versetului 6 din Psalmul 23 este vorba despre decizia lui David, decizie care ar trebui sa o luam si noi in fiecare zi. Care ar putea să fie hotararea finala pe care am putea-o lua dupa ce am ajuns intr-o astfel de relaţie cu Dumnezeu? Nu ne vom desparti niciodata: „voi locui in Casa Domnului pana la sfarsitul zilelor mele”. Aceasta nu înseamna ca ne facem locuinta la Biserica. Aceasta inseamna ca dorim sa ne mentinem in aceasta relatie pana la sfarsit. Amin! (Asa sa fie!)

"Multumim Doamne pentru bunatatea, dragostea si indurarea Ta ca sunt vesnice. Multumim ca ne iubesti si ca ne porti de grija in fiecare zi. Multumim ca nu ne faci dupa pacatele noastre ci dupa bunatatea si dragostea Ta. Toate aceste ne indeamna sa Te rugam sa ne ierti pentru pacatele noastre si sa ne ajuti sa te slujim pe Tine in fiecare zi. Dorim sa ramai Tu Pastorul nostru pana la sfarsit. Amin"

Va doresc o zi binecuvantata de Domnul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu