marți, 24 aprilie 2012

Relatia stransa cu Dumnezeu

Prima meditatie pentru acest blog este din Psalmul 23 care arata relatia pe care ar trebui sa o avem noi cu Domnul in fiecare zi. Pentru fiecare verset voi scrie cate un gand si o scurta explicatie. Azi incepem cu primul verset.

  1. Domnul este Pastorul meu: nu voi duce lipsa de nimic. Acest verset incepe cu o descriere pe care o face David, arata cine este Domnul pentru el (Pastorul). Si noi suntem chemati sa facem din Dumnezeu Pastorul nostru, asta inseamna ca noi trebuie sa ascultam glasul Lui (asa cum ne spune Domnul Isus in Ioan 10:27 "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine."). Care sunt consecintele faptului ca Domnul este Pastorul nostru? Aflam in continuarea acestui verset: "nu voi duce lipsa de nimic". Asta inseamna ca vom avea tot ce ne va pofti inima noastra? Da, daca dorintele noastre sunt dupa voia Lui. Dar cu siguranta nu vom duce lipsa de ce avem cu adevarat nevoie, si Domnul este cel care cunoaste care sunt lucrurile de care avem cu adevarat nevoie. Noi de multe ori nu stim ce consecinte pot avea asupra noastra acele lucruri pe care le dorim si le cerem de la Domnul. Unele ne pot distruge viata, acesta este motivul pentru care nu primim intotdeauna ce cerem noi. Sau poate, asa cum scrie in Iacov 4:2,3, cerem cu gand sa risipim in placerile noastre, se ne implinim poftele noastre. Gandul nostru ar trebui sa fie ca tot ceea ce ne dorim sa ne ajute sa il slujim mai mult pe Domnul si cu lucrul acela sa il glorificam pe El.
Dorinta mea, si indemnul si pentru dumneavoastra, este  sa facem din Domnul "Pastorul nostru" in fiecare zi si atunci cu siguranta nu vom duce lipsa de lucrurile de care avem nevoie (nu vom duce lipsa de nimic).

In urmatoarea postare continuam sa meditam asupra Cuvantului lui Dumnezeu din Psalmul 23:2. Pana atunci va las in bratul Domnului, El sa fie Domnul si Pastorul dvs. si atunci, conform Cuvantului, nu veti duce lipsa de nimic.

"Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu